Megtörtént eset

Korábban már megosztottam veletek egy elutasított tartózkodási kérelem esetét, amikor egy “könnyű, hiszen EU-s” munkavállaló kérelmét elutasították. Most egy ennél súlyosabb esetről írok, egy EU-n kívüli munkavállaló kiutasításáról.

2014. Április 24.

Kulturális különbségek az áttelepülés során

Gondoltad volna, hogy egy olyan high-tech társadalomban, mint Japán, ahonnan a tamagochit megismerhette a világ, udvariatlanságnak számít a buszmegállóban mobilon beszélni? És azt, hogy Indiában sok helyen jobb helyett a bal kézzel átadni valamit, netán fizetni nem szerencsés? Azt tudtad, hogy az arab országokban egy üzleti tárgyalás során nagy esséllyel előfordulhat, hogy bejön valaki és egy témába nem illő másik megbeszélést folytatnak le?
Mindez nálunk furcsa, vicces, esetleg udvariatlan és ugyanígy a saját szokásaink is hasonló érzéseket váltanak ki más kulturájú munkatársainknál.

2014. Április 10.

Üzleti utazók

Azt tekintjük üzleti utazónak, aki 6 hónapnál kevesebbet tölt külföldön, de legalább 30 napot távol van az anyacégtől. A viszonylag rövid időtartam egy sajátos „itt is vagyok de nem is” státuszba helyezi az üzleti utazókat, ezért aztán a cégeknek még jobban oda kell figyelniük az ügyintézésre, hiszen emiatt a legkönnyebb belefutni valamilyen szabálytalanságba.

2014. Március 06.

Így szerettek ti…:)

Az elmúlt héten annyi szivecskét és cukiságot láthattunk, hogy egy kicsit bennünket is megfertőzött.
Megnéztük hát, bennünket hogyan és miért szeretnek?

2014. Február 20.

Az 5 leggyakoribb csapda a lakáskeresésben

Itt a lakáskeresések szezonja! Minden HR-es szembesül vele, mekkora kihívás lehet az új expat kollégái számára megtalálni a megfelelő lakást..
Az otthonos, kényelmes, jó helyen lévő lakás megtalálása kulcsfontosságú az expatok beilleszkedéséhez és a kiküldetés sikerességéhez. Ide megy haza, innen merít erőt, itt piheni ki magát a napi stressz után, ezért fontos, hogy tényleg otthon érezze magát ő és családja is.

2014. Február 06.

EU Blue Card- EU Kék Kártya

.

2014. Január 23.

Miért jársz jól, ha mi intézzük a letelepedési engedélyekkel kapcsolatos ügyeket?

Elsősorban azért, mert minden terhet átveszünk a válladról, másodsorban pedig, mert a letelepedési engedélyeket a lehető legsimább, legeredményesebb módon intézzük. Így Neked:

2014. Január 09.

2014-es változások

2014. január 1-től megváltozott a harmadik országbeli munkavállalók engedélyezése!

2014. Január 02.

Mi a titkunk?

“Mi a titkotok? De most komolyan..?”- kérdezte ma egy kedves ügyfelünk.
A kérdés bevallom jólesett és órákon át tudnék rá válaszolni: beszélnék ügyfélkezelésről, szakmai színvonalról és kapcsolatrendszerről, kemény munkáról és megannyi másról.
De ha egy mondatban kellene leírnom, akkor:
Több mint 10 év tapasztalat, 7500 sikeres relocation, 18 országban világszerte, 100% garanciával.

2013. December 11.

Jóleső visszajelzések ügyfeleinktől

Aki velünk dolgozik, tudja, hogy ezek a visszajelzések neki is szólnak, hiszen a HR “meghosszabbított jobbkezeként” munkánk a külföldi kollegák/vezetők szemében őket is minősíti.

Ha még nem dolgoztál eddig velünk, most kedvet kaphatsz, hiszen velünk Te is ugyanilyen visszajelzéseket fogsz kapni!

2013. November 28.

    1 / 8  Következő >   Utolsó >>

Relocation blog

Iratkozz fel az RSS értesítőre!

Iratkozz fel az RSS értesítőre!

Keresés a blogban