expatoknak

Munkavállalási engedély

Dőlj hátra, mert a munkavállalási engedélyekkel kapcsolatos összes ügyet elintézzük helyetted!

Nem csak a lehető legrövidebb úton juttatjuk munkavállalási engedélyhez új kollégáidat, de Neked még csak mozdulnod sem kell azért, hogy az ehhez szükséges papírok hozzánk kerüljenek. Mindenért elmegyünk mi, és sok hasznos tanácsot is kapsz tőlünk.
És ha ez nem elég: a hivatalok felé személyesen járunk el, és tartjuk is velük a kapcsolatot. Vagyis Neked nem kell a telefonálgatással foglalkoznod. Minden másra (pl. interjúztatásra, adminisztrációra) több időd marad.

És jó lenne, ha később sem lenne gondod az engedélyekre?

Mert bizony ezek le fognak járni valamikor. Ne aggódj! Azt is figyeljük helyetted, hogy melyik határidő mikor jön el, és jó előre szólunk, hogy mikor kell elindítani a hosszabbításokat. Ugye, Neked sem mellékes, ha az esetleges csúszás miatt megbüntetik cégedet a feketemunkáért? Majd mi tároljuk rendszerünkben a határidőket, Te csak koncentrálj más fontos dolgokra.

Mik a szokásos problémák, amikkel nálunk nem fogsz találkozni?

  • hiányosan kitöltött nyomtatványok, hiányosan beadott kérelmek (ilyenkor a Munkaügyi Központ hiánypótlásra szólít fel, ami min. 2 hét csúszást eredményez)
  • külföldi kollegád nem csak hivatalos fizetést nem kaphat, de munkába sem állhat, amíg az érvényes munkavállalási engedély nem készül el (A cégedet és nem a munkavállalót terhelik komoly pénzbírságok, ha valaki engedély nélkül dolgozik)

Szeretnél hátradőlni? Ne legyen gondod a munkavállalási engedélyekre! Keresd fel bátran munkatársunkat a részletekért, aki minden (tényleg minden) további kérdésedre készséggel válaszol!

 

 


Nem uniós állampolgár és Magyarországra áttelepülve, szeretne alkalmazottként dolgozni?

Ehhez Magyarországon munkavállalási engedélyre – vagyis hungary work permit – van szükség.

Európai Unión kívüli állampolgárként Magyarországra áttelepülést – vagyis relocation – és munkavállalást csak meghatározott feltételek megléte mellett lehet. Harmadik országbeli állampolgár magyarországi foglalkoztatása a jogszabályban meghatározottak kivételével, munkavállalási engedélyhez kötött.

A munkavállalási engedélyt Magyarországon – vagyis hungary work permit – a jövőbeni foglalkoztatás helye szerinti megyei, vagy budapesti Munkaügyi Hatóságtól lehet beszerezni. A munkavállalási engedély iránti kérelmet a leendő magyar munkáltatónak kell megkérnie.  A foglalkoztató csak munkavállalási engedéllyel alkalmazhat Magyarországon harmadik országbeli állampolgárt.

Milyen adatokra van szükség a munkavállalási engedélyhez Magyarországon?

  • Foglalkoztató adatai,
  • harmadik országbeli állampolgár adatai,
  • ellátandó munkakör adatai, foglalkoztatás jellemzői, foglalkoztató nyilatkozatai.

Áttelepülést – vagyis relocation követően, a munkavállalási engedély megszerzése után tartózkodási engedélyt kell kérni.

Miben segíthetünk? Kérj árajánlatot! Miben segíthetünk? Kérj árajánlatot! Nyíl