expatoknak

Tartózkodási engedély

4 ok, amiért nyugodtan ránk bízhatod a regisztrációs igazolás ügyintézését

1.Mert nem csak olyan tanácsokkal látunk el, hogyan lehet a lehető legrövidebb úton a kártyákhoz jutni, de mozdulnod sem kell azért, hogy a szükséges papírok hozzánk kerüljenek. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy mindenért magunk megyünk el, így több időd marad a munkádra.
2.Mert személyes asszisztenciát biztosítunk az ügyintézés során, tehát új kollegáidat elkísérjük a hivatalba. Sőt, a hivatalokhoz szükséges bejelentkezést is mi intézzük, vagyis sem a rohangálással, sem az időpontkérésekkel nem kell foglalkoznod.
3.Mert nem csak személyesen járunk el a hivatalok felé, de a kapcsolatot is tartjuk velük. Sőt, számon is kérjük őket. Ezzel is rengeteg időt és energiát spórolunk meg Neked.
4.Mert figyelünk a későbbi határidőkre is. Hogyan? Az elkészült kártya lejárati idejét tároljuk rendszerünkben, és a következő évben jó előre értesítünk, hogy a hosszabbítást el kell indítani, így a naptárodban marad hely más fontos dolgoknak.

Fontos, hogy……

akik Magyarországon több mint három hónapra lakhelyet létesítenek, kötelező a tartózkodási engedély és a lakcímkártya megkérése. Ezek nélkül nem tudja igazolni magát, de rengeteg egyéb ügyet sem tud intézni (pl. mobiltelefon vásárlás magán célra, TAJ kártya stb.) Nagy és gyakori probléma, hogy nem a megfelelő dokumentumok kerülnek benyújtásra, vagy hiányoznak a papírok, esetleg nem kezdődik meg időben a hosszabbítás.

Szeretnéd, hogy a regisztrációs kártyák ügyintézése simán menjen? És mindezt úgy, hogy válladról átvesszük ennek terheit? Akkor bátran keresd fel a részletekért munkatársunkat, aki minden (tényleg minden) további kérdésedre készséggel válaszol!

 

 

Kinek kell tartózkodási engedély Magyarországon?

Az EU/EGT állampolgárok kivételével minden nem magyar állampolgárnak tartózkodási engedéllyel kell rendelkeznie, ha 90 napot meghaladóan kíván Magyarországon tartózkodni.

Többféle tartózkodási engedély kérelmezhető Magyarországon

Ilyenek például az oktatási célú, családegyesítéshez rokon, vagy barát látogatáshoz szükséges tartózkodási engedély, de gyógykezeléshez és idénymunkához is lehet igényelni tartózkodási engedélyt.

Tartózkodási engedély igénylésekor az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

  • úti okmánnyal, amely a tervezett tartózkodási időnél legalább 3 hónappal tovább érvényes,
  • bizonyítani kell megfelelő lakhatást,
  • Magyarországon a megélhetést biztosító pénzügyi forrás meglétét, munkaszerződés, vagy előzetes megállapodás bemutatása,
  • a munkáltatónak igazolni kell, hogy a foglalkoztatni kívánt munkavállalónak teljes mértékben fedezi az egészségbiztosítását.

Más szabályok vonatkoznak az Európai Gazdasági Tagállamokból érkezőknek

Állandó tartózkodásra az EGT állampolgárok akkor jogosultak, ha öt éven át megszakítás nélkül, jogszerűen Magyarország területén tartózkodtak. Az ötéves tartózkodási idő letelte előtt is jogosulttá válhatnak tartózkodási engedély megkapására, ha  keresőtevékenység folytatása céljából élnek Magyarországon és megfelelnek az irányadó jogszabályoknak.

Miben segíthetünk? Kérj árajánlatot! Miben segíthetünk? Kérj árajánlatot! Nyíl