facebook

3+1 dolog, amit nem tudtál Magyarországról

3+1 dolog, amit nem tudtál Magyarországról - EXPAT-CENTER

Kis ország, nagy hagyományok és számos rejtett érdekesség, amelyek méltóak arra, hogy felvegyük őket a bakancslistára és az új évben el is látogassunk megcsodálni őket.

 

  1. Itt van Európa legnagyobb termálvíz által létrehozott mészkő lerakódása

(Egerszalók)

Egész Európában egyedülálló az az 1200 négyzetméteres mészkő lerakódás, amelyet a föld mélyéből előtörő termálvíz épített az egeszalóki domboldalon. A 410 méter mélyről feltörő 60 fokos víz ásványi anyagokban gazdag, így jött létre a látványos természeti képződmény, ami sokakat a neves Yellowstone parkra emlékeztet.

Ha ide tervezünk látogatást, mindenképpen csomagoljunk fürdőruhát is!

 

  1. 22 borvidék 19 megyében

Magyarországon nehéz úgy autózni egy órán át, hogy ne utazzunk át egy borvidéken. Vannak kevésbé ismertek, mint a móri, feltörekvő régiók, mint a villányi és olyan régi, Európa, sőt világszerte ismertek, mint a tokaji. Az itt készült aszúról XIV. Lajos állítólag azt mondta: a borok királya, a királyok bora.

Tokajban készítik a legmagasabb cukor és alkoholtartalmú magyar borokat, érdemes óvatosan fogyasztani belőlük!

 

  1. Európa legnagyobb zsinagógája

A Dohány utcai zsinagógát nem véletlenül emlegeti a pesti szleng A Nagy Zsinagógaként, nemcsak a város, de a kontinens legnagyobbja az arany tetejű épület. A Budapest szívében álló mór stílusú zsinagóga az egykori zsidó negyedben épült, vallási és turisztikai feladatokat egyaránt ellát. Sőt, rendszeresen szerveznek ide koncerteket is.

 

  1. Vizes barlangok

A Tapolcai barlangfürdő a legnagyobb és legismertebb, ráadásul itt meg is mártózhatunk komfortos körülmények között, de Magyarországon számos egyéb csodás barlang is van. Az Aggteleki-hegység cseppkövekkel csipkézett barlangjait vagy épp a Szemlő-hegyet, ami a nagyközönség számára is nyitva áll.