facebook

Alkalmazzunk külföldi munkavállalót!

EXPAT-CENTER

Külföldi munkavállalók foglalkoztatása új perspektívákat és meglátásokat hozhatnak egy vállalkozás szakmai, vagy akár közösségi életébe. Segíthetnek a vállalatnak új módszereket találni egy összetett probléma megoldására, vagy a működési hatékonyság javítására. 

Külföldről érkező munkavállalók olyan egyedi készségekkel, képzésekkel és tapasztalatokkal is rendelkezhetnek, amelyek fokozhatják a csapattagok kreativitását és termelékenységét, ösztönözve az innovációt.

Külföldi munkavállaló alkalmazásához szükséges jogi és adminisztrációs munka azonban megterhelő feladatot jelent egy vállalkozás számára. Munkavállalási engedély, letelepedési engedély, lakcímkártya ügyintézés, társadalombiztosítás, ez mind plusz munkát és jártasságot igényel.

Fontos, hogy a külföldi munkavállaló foglalkoztatása pontosan a magyarországi jogszabályokban meghatározott feltételek szerint történjen. 

Érdemes teljes körű szolgáltatást kínáló külső céget megbízni a külföldi munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos adminisztratív feladatok (munkavállalási engedély, tartózkodási engedély, lakcímkártya, Tb, adószám) professzionális ügyintézésére.