facebook

Egyszerű a lakáskeresés a külföldi munkavállalóknak?

EXPAT-CENTER

Nem bonyolult a lakás keresés, ha kiválóan kommunikál magyar nyelven, ha ismeri a magyarországi lakás bérlési helyzetet, ha tisztában van a magyar jogszabályokkal és jól ismeri a várost, ahova költözni szeretne.

Ha mindezen ismereteknek nincsen birtokában, bizton állíthatjuk, hogy nem könnyű feladat.

Miért érdemes lakáskeresési szolgáltatást igénybe venni?

Megállapodnak a kaució és a bérleti díj összegében

Az egyik legnagyobb hiba, amibe a külföldi munkavállalók belebotlanak lakás keresésnél, hogy túl magas bérleti díjért kínálják nekik a lakásokat. Erre persze csak utólag döbbennek rá, amikor már gyakran késő. A szolgáltató ismeri Magyarország lakásbérleti kínálatát, és tisztában van a reális bérleti díjakkal.

Előkészítik a lakásbérleti szerződést a külföldi munkavállalónak

A bérleti szerződés részletesen tartalmazza, hogy a havi bérleti díj pontosan mit takar, és mit nem. A szerződésben világosan meg kell határozni, hogy melyek azok a költségek, amelyek a bérlőt terheli. Megállapodnak a bérbeadóval, hogy a bérleti idő alatt felmerülő javítási költségek kit terhelnek, amit belefoglalnak a bérleti szerződésbe aláírás előtt. 

Ellenőrzik a lakás minőségét

Ellenőrizni kell a lakásban például a víznyomást, amire a legtöbben nem is gondolnak addig, amíg először nem lépnek be zuhanyzóba. A lakás átvizsgálása során a lakáskeresési szolgáltatást nyújtó cég munkatársa megnyitja a mosdó- és zuhanycsapokat, hogy ne érje kellemetlen meglepetés a leendő bérlőt.