facebook

Európai országok tovább szigorítanak a meglévő intézkedéseiken

Külföldi munkavállaló foglalkoztatása nem egyszerű - EXPAT-CENTER

Bár a legtöbb EU-ország június-júliusban elkezdte a koronavírus miatti utazási és belépési korlátozások lazítását, augusztusra több ország nem hogy lazítana, inkább szigorít a meglévő intézkedéseken.

Ahogy enyhültek a szankciók és az utazások száma fokozatosan nőtt, sok országban megugrott a COVID-19 fertőzések száma, mely az Európai Unión belüli határellenőrzés újbóli bevezetését és biztonsági intézkedések szigorítását eredményezi.

Íme néhány ország, amely szigorította a COVID-19 elleni intézkedéseit:

 

Olaszország

Augusztus 12-től kezdve mindenkinek, aki Horvátországba, Görögországba, Máltára vagy Spanyolországba utazott vagy átutazott, maximum 72 órás, negatív PCR-tesztet kell felmutatnia, vagy érkezéskor kell átesnie egy vizsgálaton, mely eredményét karanténban kell megvárnia

 

Görögország

Legalább 2020. augusztus 31-ig minden Máltából, Romániából, Bulgáriából, Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból vagy Svédországból érkező utazónak  legfeljebb 72 órás, negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie.

 

Norvégia

Az összes eddigi zöld (alacsony kockázatú) jelöléssel ellátott országot sárgára (mérsékelt kockázatú) váltják. Karantén nem szükséges a sárga országokból érkező utazók számára.

A vörös jelöléssel ellátott országokból (Spanyolország, Portugália, Belgium, Hollandia, Izland, Lengyelország, Románia, Bulgária, Cseh Köztársaság), valamint az EU-n kívüli személyekre tíz napos karantén alá kell esniük.

 

Franciaország

Franciaország rendelkezik egy olyan ország listával, ahonnan érkezőknek negatív teszt szükséges a belépéshez. A listán a következő országok szerepelnek: Egyesült Államok, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Panama, Dél-Afrika, Kuvait, Katar, Izrael, Brazília, Peru, Szerbia, Algéria, Törökország, Madagaszkár, India és Omán.

 

Németország

Németországban nagyon hosszú a magas kockázatú országok listája, amelyet folyamatosan frissítenek. Nemrégiben a német kormány Románia több részét, Spanyolországot és Bulgáriát is hozzátette.

A listán szereplőknek negatív PCR teszttel kell rendelkezniük az előző 48 órából, mielőtt Németországba belépnének. Akiknek nincs tesztjük, azokat érkezéskor tesztelni kell.

 

Finnország

A romló járványügyi helyzet következtében Finnország újból bevezette a határellenőrzéseket több schengeni / uniós országgal.

Az országok, amelyekkel szemben bevezették a határellenőrzéseket, Ausztria, Szlovénia és Svájc, Andorra, Belgium és Hollandia.