facebook

Idegen országba külföldi munkavállalóként

EXPAT-CENTER

Nagy változás ez minden külföldön munkát vállaló ember életében. Minden alkalmazkodási időszak más idővonalon fut. Míg az egyik ember már egy hónap elteltével boldogan beilleszkedik egy új városba, egy másiknak hosszabb időbe telhet az új életkörülményekhez való alkalmazkodás.

Korábbi társadalmi kapcsolatai megváltoznak, külföldi munkavállalóként megszokott élettere gyökeresen megváltozik. A társas kapcsolatok hiánya, sőt még a hétköznapok szokványos rutinjai is hiányérzetet okoznak.

Nagy segítséget nyújthat, ha a külföldi munkavállalók adminisztrációs ügyintézésén túl (munkavállalási engedély, tartózkodási engedély, lakcímkártya beszerzése, társadalombiztosítás és adószám) igénybe vesszük munkavállalónk számára a berendezkedési programot.

Mit nyújt a berendezkedési program?

Mindenekelőtt mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lakáskeresés és a költözés zökkenőmentesen történjen. Legyen szó közüzemi órák átírásról, vagy bármi más, a berendezkedéssel kapcsolatos elintéznivalóról, amelyet gyorsan és hatékonyan a legkülönbözőbb igények kielégítésével kell megoldani.

Minél gyorsabban csomagol ki és rendezkedik be külföldről érkező munkavállalónk, annál hamarabb és biztosabban kezdheti el új munkahelyén a munkát.