facebook

Karanténlistára került Budapest Németországban

Karanténlistára került Budapest Németországban - EXPAT-CENTER

A német Robert Koch Intézet közleményében tudatta a német állampolgárok utazási lehetőségével kapcsolatos változásokat: számunkra a legérdekesebb az, hogy Budapest kockázatos területnek minősül a továbbiakban, ami azt jelenti, hogy a magyar főváros felkerült a karanténlistára.

A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását.

Október 1-től a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén.

De nem csak a magyar fővárosból hazatérve kötelező a házikarantén Németországban: például Bécs is ebbe a kategóriába került a szeptember 16-i közlemény szerint több horvát és francia területtel együtt.

A német szabályok szerint a kockázatos kategóriába azok a területek kerülnek, ahol az elmúlt hét napban ötvennél magasabb volt a százezer főre jutó regisztrált fertőzöttek aránya, de diplomáciai jelentéseket is figyelembe vesznek: például azt, hogy milyen intézkedéseket hozott az adott ország kormánya az elmúlt időszakban, vagy a tesztelések számát.