facebook

Korlátozások 2020 decemberében

Korlátozások 2020 decemberében - EXPAT-CENTER

Habár az európai országok többségében teljes zárlat van, még mindig van egy kis remény, hogy az EU tagállamaiban a helyzet jobbra fordul december beköszöntével, és újból megnyitják az országok határaikat korlátozásmentesen, legalábbis az uniós polgárok számára.

 

És bár sokan úgy vélik, hogy „megmentik a karácsonyt”, és szeretteikkel együtt ünnepelhetik az év végét, az EU-országok kormányai figyelmeztetik a lakosságot, hogy túl korai lenne terveket készíteni az esetleges karácsonyi utazásokra.

Például Svédország, Franciaország és Írország korán léptek az ügyben, és azt kommunikálták állampolgáraiknak, valamint a területükre utazó potenciális utazóknak, hogy nem biztos hogy lehetségesek lesznek a karácsonyi utazások, hiszen Európa-szerte magas a fertőzések és halálesetek aránya a koronavírus miatt.

 

Franciaországban az emberek elhagyhatják otthonukat, hogy dolgozni tudjanak, ha nem tudnak otthon dolgozni. Emellett elmehetnek alapvető cikkeket vásárolni, orvosi segítséget kérhetnek és legfeljebb napi egy órát edzhetnek a szabadban.

Németország azt tervezi, hogy a privát gyülekezéseket is átszabályozza. Eddig, 2 háztartásból maximum 10 ember gyülekezett, ezentúl maximum 5 ember találkozhat.

 

Jelenleg szinte minden Németországba utazónak tíz napig karanténba kell vonulnia, vagy tesztelnie kell magát. Amennyiben az eredmények negatívak, a karantén csak öt napig tart.

 

Ausztria szintén lezárta határait, és nagyon keveseket engednek be az országba. Az utóbbi és néhány más európai országban történt terrortámadások miatt a kormány még jobban szigorította a korlátozásokat, határellenőrzést és még több rendőri jelenlétet vezetett be a határok biztonságának biztosítása érdekében.