facebook

Külföldi munkavállalás elterjedésének főbb okai – Folytatás

Külföldi munkavállalás elterjedésének főbb okai - Folytatás - EXPAT-CENTER

Minden ember esete más, mindenki eltérő okok miatt dönt úgy, hogy hátra hagyja hazáját és szerencsét próbál egy számára idegen országban. Mégis, sok esetben vannak közös pontok. Az alacsony béreket és a magas munkanélküliséget, illetve a lehetőségek hiányát a legjellemzőbb indokok között tartják számon arra vonatkozóan, hogy miért vállal valaki külföldön munkát. Sőt, az utóbbi években a politikai és gazdasági instabilitás is nagy szerepet játszik a külföldi munkavállalás elterjedésében.

Ezek alapján elmondható, hogy a magas munkanélküliség, az alacsony bérezés és a politikai instabilitás bizonytalanság érzetet hoz létre az emberek többségében, ezáltal sokan úgy érzik, hogy nincs más lehetőségük, rákényszerülnek a költözésre.

Az egyéni motivációk is nagy szerepet játszanak a külföldi munkavállalásban. Vannak, akik pozitív érzelmek hatására döntenek a költözés mellett. Sokan új kihívásokat és élményeket keresnek, és a külföldi munkavállalás lehetőséget ad arra, hogy kipróbálják magukat egy másik környezetben.

Az idegen nyelv és kultúra megismerése is motiváló tényező lehet, és azok számára is vonzónak tűnhet a külföldi munkavállalás, akik a szakmai fejlődést tartják szem előtt.