facebook

Külföldi munkavállalás hatása a családra

Külföldi munkavállalás hatása a családra - Folytatás - EXPAT-CENTER

Az elmúlt évtizedben egyre több ember vállal külföldi munkát. A külföldi munkavállalás számos előnnyel jár együtt, de ugyanakkor jelentős hatással lehet a családra is. A külföldi munkavállalás hatása a családra összetett és változatos lehet.

Az első és legnyilvánvalóbb hatás a családi kapcsolatok megváltozása lehet. A külföldön munkát vállaló szülő távolléte jelentős hatással lehet a gyermekekre és a házastársra is. Az egyedülálló szülőknek különösen nehéz lehet a külföldi munkavállalás, mivel nincs más, aki segítségükre lehet a gyerekekkel kapcsolatos feladatokban. A gyerekeknek pedig nehéz lehet kezelni a szülő távollétét, és hiányozhat nekik a napi életben a szülő jelenléte és támogatása.

A második hatás a pénzügyi helyzetre vonatkozik. A külföldön munkát vállaló szülő által keresett pénz az otthon maradó család számára jelentős anyagi segítséget jelenthet. Azonban a külföldi munkavállalás magában hordozza a költségeket is, mint a lakhatás, az utazás és az élelmiszer, amelyek jelentős terhet jelenthetnek a külföldre maradó család számára. A pénzügyi nehézségek növelhetik a stresszt és a szorongást a családtagok között.