facebook

Magyarországra csak bizonyos országokból térhetnek vissza az üzletemberek korlátozások nélkül

Magyarországra csak bizonyos országokból térhetnek vissza az üzletemberek korlátozások nélkül - EXPAT-CENTER

A magyar kormány március elején bejelentette, hogy ezentúl csak azok az üzleti célból külföldre menő állampolgárok térhetnek vissza az országba szigorúbb utazási korlátozások nélkül, akik egy bizonyos listán szereplő országok valamelyikéből tértek haza. – írja a SchengenVisaInfo.com.

 

A magyarországi hatóságok bejelentették, hogy szigorúbb ellenőrzési intézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy csökkentsék a nagyobb kockázatú országokba történő nem életbevágó utazások mennyiségét.

 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke arra sürgette az operatív törzset, hogy szigorúbb korlátozásokat vezessenek be a határokon minden olyan személy számára, aki az európai országokon kívül utazik, még üzleti célból is.

 

Az ország miniszterelnöke szerint a további és szigorúbb megelőző intézkedések bevezetésének fő oka a vírus új törzseinek gyors terjedése volt.

 

A magyar állampolgároknak korábban engedélyezték, hogy visszatérjenek az országba anélkül, hogy igazolniuk kellene, hogy üzleti célból hagyták el államukat.

 

Most azonban ezeket a szabályokat kétféleképpen változtatták meg.

 

A nyilvánosságra hozott első új szabályozás alapján csak az Európai Unió tagállamaiból, az Európai Gazdasági Térségből vagy az Egyesült Királyságból az országba visszatérő személyek mentesülnek a karantén szabályok alól.

 

A második rendelet azt hangsúlyozza, hogy Magyarország állampolgárai további követelmények betartása nélkül visszatérhetnek hazájukba, ha Kínában, az Egyesült Államokban, Indiában, Oroszországban, Indonéziában, Japánban, Izraelben, Indonéziában, Dél-Koreában, Ukrajnában, Törökországban, Bahrein, Szingapúr, valamint az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodtak.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője korábban bejelentette, hogy Magyarország kormánya a COVID-19 harmadik hulláma miatt március 15-ig fenntartja jelenlegi korlátozásait.

 

Annak ellenére, hogy a legtöbb utazási forma jelenleg tiltott, a magyarországi hatóságok bejelentették, hogy követni fogják néhány európai ország példáját, és immunitási igazolást vezetnek be a COVID-19-ből felépült vagy az ellen beoltott személyek számára.