facebook

Megnyílnak a határok a harmadik országbéli utazók előtt

Megnyílnak a határok a harmadik országbéli utazók előtt - EXPAT-CENTER

Az Európai Unió tagállamainak vezetői megszavazták, hogy megnyitják a határokat a koronavírus elleni oltással rendelkező harmadik országokból érkező utazók előtt

Jelenleg hét ország, köztük Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr és Izrael lakosait engedik be a blokkba nem életbevágó utazásokra, bár nem minden tagállam alkalmazkodik a listához.

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen már bejelentette, hogy elfogadhatják a harmadik országokból beutazókat, főleg azokat akiket beoltottak. Áprilisban von der Leyen elmondta, hogy a blokk azt tervezi, hogy megnyitja a határait a teljesen beoltott amerikai utazók előtt, hogy ezen a nyáron el tudjanak utazni az Európai Unió országaiba.

Számos EU-ország már megnyitotta határait a harmadik országokból érkezők, különösen a volt uniós polgárok – britek – előtt. Május 17-én Portugália nyitotta meg a határait az Egyesült Királyságból érkező turisták előtt, míg egy nappal korábban Olaszország is elkezdte beengedni a briteket az országba de csak negatív COVID-19 teszteredménnyel.