facebook

Miért és hogyan alkalmazzunk külföldi munkavállalókat?

EXPAT-CENTER

A vállalat termelékenységének javítása, vagy egy új technológia bevezetése, esetleg nem találunk Magyarországon a munka elvégzéshez megfelelően kvalifikált munkavállalót, ez mind csak néhány oka annak, hogy a vállalakozás inkább külföldi munkavállalók foglalkoztatása mellett dönt.

Azonban a külföldi munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos adminisztrációs feladatok (munkavállalási engedély, tartózkodási engedély, lakcímkártya beszerzése, társadalombiztosítás és adószám) elvégzése nagy terhet ró a munkáltató cégre. Igen sok plusz munka terhelődik HR osztályra, ha nagyobb, vagy munkaügyi osztályra, ha kisebb vállalkozásról van szó, ha külföldi munkavállalókat kívánnak alkalmazni.

Hatékony és költségkímélő megoldás lehet a külföldi munkavállalók foglalkoztatásának adminisztrációs feladatainak kiszervezése (munkavállalási engedély, tartózkodási engedély, lakcímkártya beszerzése, társadalombiztosítás és adószám), kedvező partnerkapcsolat kialakításával egy erre szakosodott céggel. Fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása a szolgáltatási szinteken, de fontosabb, hogy az összes fél között kialakult kapcsolat aktívan fennmaradjon a hatékony munka érdekében.