facebook

Miért fontos a kulturális tréning külföldi munkavállalók számára?

EXPAT-CENTER

A nemzetközi üzleti élet és a munka világának kultúrája erősen befolyásolja az egyéni stílust, az öltözködéstől kezdve a másokkal való interakcióig. Minden kultúrának meg vannak a maga szokásai és formalitásai a mindennapi életben az üzleti tárgyalásokon és találkozókon egyaránt. Ennél fogva az idegen kultúrák finomságainak ismerete és a megfelelő formalitások betartása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozások által foglalkoztatott külföldi munkavállalók hogyan és mennyi idő alatt képesek beilleszkedni egy számukra idegen kultúrájú cégbe és országba.

Minden szervezetnek egyedi irányítási modelljei és gyakorlata sajátos kulturális alapelvekkel.

Például egyes ázsiai országokban a kultúra erősen befolyásolja, hogy a munkaerő hogyan reagál a vezetői szerepekre. Japánban nagyra értékelik a társadalmi hierarchiákat, és az időseket a legnagyobb tiszteletben részesítik. Az Egyesült Államokban azonban viszonylag lapos szervezeti struktúra létezik.

A kulturális különbségek leküzdésének egyik legjobb módja, ha igénybe veszünk egy kulturális tréninget külföldi munkavállalóink számára. A kulturális tréning szakemberei ismerik a kulturális és vallási ünnepeket, szokásokat és étkezési szükségleteket, és integrálják azokat az alkalmazó cég irányelveibe, valamint segítenek a külföldi munkavállalónak eligazodni a mindennapi életben is.