facebook

Mit lehet tenni a fiatalok érdekében? – Folytatás

EXPAT-CENTER

Európai Unió Ifjúsági garanciájának lehetőségét továbbgondolva 2022-ben létrejött az ALMA nevezetű program is, mellyel ugyancsak az Európai Unió határain belül történő munkavállalás során lehet élni. A kezdeményezés célja az, hogy a fiatalok új képzések által plusz lehetőségekhez juthassanak és több önbizalommal még inkább merjenek az Unió határain belül munkát vállalni.

Azért is fektetnek az ALMA keretei között nagy hangsúly az át, illetve továbbképzésekre, mert kutatások kimutatták, a fiatalkori önbizalomhiány és munkanélküliség hátterében a nem megfelelő előképzettség áll.

Az Unió határain belül élő fiatalok majdnem 13%-a alulképzett, amin a Expedition Ireland elnevezésű kezdeményezés is igyekszik segíteni.  A képzéseken résztvevők számára nem csak a munkavállalást megelőző időszakban segítenek, hanem az után is különféle utómunkálatok keretei között. Mentorok segítik a fiatalok tanulását, álláskeresését és munkavállalás után a későbbi támogatását is a munkaerőpiacon való megfelelésben.