facebook

Munkaerő-stratégia létfontosságú egy vállalkozás növekedéséhez

Külföldi munkavállalás elterjedésének főbb okai - EXPAT-CENTER

A külföldi munkavállaló alkalmazásának elsődleges oka az, hogy sokrétű tudásbázissal rendelkező személyekkel erősítsük vállalkozásunkat. Mindig fennáll annak a veszélye, hogy Magyarországon nem találunk olyan munkavállalót, aki rendelkezik olyan képességekkel, készségekkel, amikre szükségünk van. A mai, folyamatosan változó üzleti környezetben a hirtelen és előre nem látható eseményekhez való alkalmazkodás képessége jelentheti a különbséget a túlélés és a kudarc között.

Ilyen esetekben ki kell terjeszteni a keresési sugarat határokon túl, hogy megtaláljuk a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállalókat. Külföldi munkavállalók különböző tapasztalatokkal rendelkeznek, hátterük vagy tapasztalatuk alapján különféle megközelítéseket alkalmazhatnak egy adott probléma megoldására.

Külföldi munkavállaló alkalmazásához szükséges jogi és adminisztrációs munka azonban megterhelő feladatot jelent egy vállalkozás számára. Munkavállalási engedély, letelepedési engedély, lakcímkártya ügyintézés, társadalombiztosítás, ez mind plusz munkát és jártasságot igényel.

Érdemes teljes körű szolgáltatást kínáló külső céget megbízni a külföldi munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos feladatok professzionális ellátására.