facebook

Térképen, hogy hová, milyen feltétellel lehet repülni

Térképen, hogy hová, milyen feltétellel lehet repülni - EXPAT-CENTER

Plusz teher a sokat utazók számára, hogy országonként eltérő hol milyen feltételeket szabnak az országba való belépéshez, illetve átutazáshoz. Az egyik nagy légitársaság nemrégiben létrehozott honlapján egy olyan térképet, amin indulás előtt pillanatok alatt megszerezhető a szükséges információ. 

A térkép, ami ezen a linken érhető el, a menetrendi információk mellett azt is megmutatja, hogy melyik repülőtéren milyen feltételekhez kötik a beutazást. Miután beállítottuk, hogy rendelkezünk-e oltással vagy sem, a térkép ennek függvényében adja meg a követelményeket. 

A színekkel is jelölt kategóriák alapján azonnal látszik, hogy a célországban milyen szintűek a korlátozások. 4 kategória létezik: az alacsony szintűnek titulálja az összegzés, azokat a reptereket, ahol elegendő az oltást igazoló dokumentum vagy az sem kell, közepesnek, ahol Covid tesztet kérnek, magasnak, ahol karantén vár az érkezőkre és pirossal jelöli, azokat a célpontokat, ahová nem engedélyezett a beutazás.

A légitársaság mindig a legfrissebb információkat viszi fel a térképre, így mindig az aktuális helyzetet mutatja. Így akár rendelkezik valaki oltással, akár nem, pontosan tudhatja, még indulás előtt, hogy mire számíthat. 

A térkép angol nyelvű és bárki elérheti és használhatja, nemcsak az adott légitársaság utasai.