facebook

Újabb afrikai és dél-amerikai országokból lehet korlátozás nélkül beutazni Magyarországra

Újabb afrikai és dél-amerikai országokból lehet korlátozás nélkül beutazni Magyarországra - EXPAT-CENTER

Szeptember 23-án az Európai Unió Tanácsa felvette Ruandát, Chilét és Kuvaitot azon államok listájára, amelyek esetében fel kell oldani a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozásokat.

Már eddig is szerepelt a felsorolásban Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Dél-Korea, Kanada, Jordánia, Új-Zéland, Katar, a Moldovai Köztársaság, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Ukrajna és Uruguay valamint Kína is, ez utóbbi a kölcsönös megerősítés függvényében.

Határoztak arról is, hogy a két különleges közigazgatási terület, Hongkong és Makaó esetében fokozatosan kell feloldani az utazási korlátozásokat, ahogyan Tajvan esetében is.

Bár nem tagjai az Európai Uniónak Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán lakosaira ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a uniós állampolgárokra.

A korlátozásokat folyamatosan enyhítik, az oltási kampányok előrehaladtával. A fenti listát kéthetente frissítik a Tanács illetékesei, mindig az aktuális járvány helyzetre reagálva. A legfrissebb lista és a korlátozásokkal kapcsolatos friss információk az Európai Tanács honlapján érhetőek el.

 

Forrás: Covid19: beutazás az EU-n kívülről – Consilium (europa.eu)