facebook

Újra utazhatnak amerikaiak az EU-ba

Újra utazhatnak amerikaiak az EU-ba - EXPAT-CENTER

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen bejelentette, hogy a teljesen beoltott amerikai utazók több mint egy éves utazási tilalom után újra ellátogathatnak az Európai Unióba ezen a nyáron.

Az Egyesült Államok és Európa között 2020 márciusa óta tilos az utazás, amikor az EU vezetői megállapodtak a külföldiekre vonatkozó utazási korlátozások érvényesítésében annak érdekében, hogy visszaszorítsák a COVID-19 terjedését.

Az EU Bizottság vezetője szerint az oltások felgyorsulása az Egyesült Államokban, valamint az USA és az EU hatóságai közötti tárgyalások lehetővé teszik a Bizottság és az EU számára, hogy visszaállítsák a transzatlanti szabadidős utazásokat.

„Az amerikaiak, amennyire látom, az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltásokat alkalmazzák. Ez lehetővé teszi az Európai Unióba való utazást és azon belüli szabad mozgást. ”- mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Von der Leyen nem említette pontosan, hogy a blokkot mikor nyitják meg hivatalosan az amerikai turisták előtt, de más európai vezetők megjegyezték, hogy a cél az, hogy a blokk még nyár előtt megnyíljon. 

Jelenleg az Egyesült Államokban tilalom van érvényben az EU schengeni övezetéből, az Egyesült Királyságból és Írországból utazók számára. Az Egyesült Államok állampolgárai és állandó lakosai mentesek az intézkedések alól.

Másrészről továbbra is tilos az EU-ba történő nem életbevágó utazás, kivéve Ausztrália, Új-Zéland, Ruanda, Szingapúr, Dél-Korea és Thaiföld állampolgárait.