facebook

A budapesti Bevándorlási Hivatal kiadta az első EU Kék Kártyát!

Először bíráltak el pozitívan és adtak ki EU Kék Kártyát a budapesti Bevándorlási Hivatalban.
Igen, jól sejtitek, mi intéztük!:)

Ma arról akartam bejegyzést írni, hogy miért is jelöltek bennünket a relocation szakma Oscar díjaként ismert fórumon már harmadszor a legjobb relocation cégnek, de közbejött valami. Mégpedig az, hogy ma kiadták az első EU Kék Kártyát Budapesten, aminél talán jobb magyarázat nem is kell arra, miért kapjuk a legjobbaknak járó jelöléseket.

Az EU Kék Kártya ma az egyik legkomplexebb engedély, hiszen birtokosa nem kevesebbre kap feljogosítást, minthogy az egész EU területén munkát vállalhasson. Noha az első két évben bizonyos korlátozással adják ki az engedélyt, a hosszú távon gondolkozó cégeknek akkor is megéri, hiszen az adott munkavállalót a korlátozások lejártával bármely tagországba kiküldhetik anélkül, hogy ott az egész engedélyezési folyamatot előlről kellene kezdeni. Ezzel rengeteg időt és pénzt takarítanak meg, ami soha nem mellékes egy-egy kirendelés kapcsán.

A kérelemre való megfelelésnek számos kritériuma van, a két legfontosabb a szakképzettség és a fizetés, hiszen az egész kezdeményezés lényege, hogy az EU-ban hiányszakmáknak számító munkákra az amerikából jól ismert “agyelszívással” magasan kvalifikált embereket találjunk, ezzel is növelve az Unió versenyképességét.

Nagy öröm számunkra, hogy a mi ügyfelünk kapta az első  EU Kék Kártyát Budapesten, ezúton gratulálunk Alinak és köszönet a Bevándorlási Hivatalnak, valamint a munka oroszlánrészét végző kollegánknak, Mahdi Meriemnek is!

Amennyiben kérdésed van Meriemhez az EU Kék Kártyával kapcsolatban, vagy szeretnél segítséget kérni az ügyintézésben, írj nekünk!

01[2].jpg

Címkék: , kiküldetés kirendeléskülföldiek munkavállalásaEU Blue CardEU Kék Kártya