facebook

A megbízható cég ismérvei

Nagy cégek esetében nem gyakori a gyors döntéshozás, de vannak kivételek. Ilyen kivétel esett meg a múlt héten is egy, azóta ügyfelünkké vált multinacionális vállalattal is.

Nagy cégek esetében nem gyakori a gyors döntéshozás, de vannak kivételek. Ilyen kivétel esett meg a múlt héten is egy, azóta ügyfelünkké vált multinacionális vállalattal  is. Árajánlatkérés, jóváhagyás, szerződés.

Mindez nem a megszokott több hónapos átfutással, hanem 3 nap alatt. De megvolt az oka…

A külföldiekkel foglalkozó HR-es hölgytől azóta megtudtam, hogy a korábban igénybe vett relocation szolgáltatónál szinte minden hónapban előfordult, hogy a kapcsolattartó nyaralni ment, vagy beteg volt, vagy családi okok miatt, vagy….ki tudja még mi miatt, már ők maguk sem követték,-álltak a külföldi kollegák ügyei. Sőt, nem elég, hogy több hetet állt egy engedély vagy egy lakásbérleti szerződés, de ráadásul az ügyfelet sosem tájékoztatták előre, hogy csúszás lesz, mindig csak akkor derült ki, amikor már a szolgáltatás végét, pl egy munkavállalási engedély elkészültét várták.

„De tényleg, mi van olyankor, ha az adott ügyintéző lebetegszik, szül, vagy nyaralni megy?”-kérdezte.

Minden ügyfél megbízható szolgáltatót szeretne és a megbízhatóság nem merül ki abban, hogy nem fut el a pénzzel…

A megbízható cég tudja, hogy nemhogy pár hét, de akár 1-2 nap csúszás is óriási anyagi és jogi következményekkel járhat, ha engedélyekről van szó. Ezért egy magát megbízhatónak jellemző cégnél mindig van legalább még egy ember, aki ugyan a háttérben van, de név szerint ismeri az összes ügyfelet és lépésenként figyelemmel kíséri az adott ügyet. Így amikor valaki szabadságra megy vagy lebetegszik, azonnal be tud ugarni és az ügyfél ebből csak annyit vesz észre, hogy nem X hanem Y az aki értesíti az ügymenetről.

A másik, hogy „A Megbízható Cég” folyamatosan tájékoztat az ügyek menetéről, hiszen másképp honnan fogsz tudni következő lépésekről, a várható határidőkről? Ha nem kapsz megfelelő információkat, tervezni sem tudsz a belépéssel vagy az adott projekttel kapcsolatban. A többit már tudod: feketemunka, büntetés, csúszás… majd mászás az asztal alá.

És szerinted, milyen a megbízható szolgáltató?

Címkék: külföldi kollégákHRmultinacionális vállalatmegbízható szolgáltató,