facebook

Indul a konferencia szezon- Te mekkora bírságra számíthatsz?

Idén is újra eljött a konferencia szezon és ezzel együtt megjelennek a cégeknél a váratlanul betoppanó vendégek—nem mindenki maradéktalanul legálisan

A vállalatokhoz érkező vendégek, akár tréningre, akár tárgyalásokra jönnek, nem sétálhatnak be egy szimpla turista vízummal. Mégis sokan megteszik, ezzel jelentősen növelve annak kockázatát, hogy a fogadó céget megbírságolhatják.

A harmadik oszágból érkező külföldiek esetében ugyanis engedély szükséges: üzleti vízum, vagy munkavállalási engedély.

Fontos, hogy a határozott időt, amire az engedély szól,  a látogató nem lépheti túl.

A fentiek megszegése értelemszerűen feketemunka illetve túltartózkodás miatt további kellemetlen meglepetéseket okozhat mind a vendég, mint a cég számára.

Yes-or-No.Risk-Decision-Making2.jpg

Mi kell az üzleti vízumhoz?

A fogadó vállalatnak hivatalos meghívólevéllel kell igazolnia , hogy :

–       a meghívott fél valóban üzleti céllal érkezik,

–       valamint, hogy a költségeit fedezik

–       a cég jogi hátterét

–       a meghívott személynek van szállása

–       és hogy van érvényes, visszautazásra szóló jegye

Az üzleti vízumot az adott ország Magyar külképviselete adja ki és egy határozott időre szól.

A leggyakoribb problémák az ügyintézés során

A hozzánk forduló cégek leggyakrabban először maguk  próbálják elintézni a vízumot és csak akkor fordulnak segítségért, amikor már van egy elutasított kérelmük. Ilyenkor az elutasítás miatt már nehezebb az ügyintézés, és ezt az sem könnyíti, hogy a határidőből ekkorra már általában ki is futnak: a repülőjegy, szállás lefoglalva, kifizetve, a konferencia pedig a már több hónapja leszervezett menetrend szerint fog kezdődni, vízum meg sehol….

Az elutasításnak több oka is lehet, mint például egy korábbi túltartózkodás, vagy hogy a kérelmező útlevele lejár.

Gyakori az is, hogy a fent felsorolt elvárások valamelyike nincs megfelelően igazolva, alátámasztva, vagy hogy a fogadó vállalatnak adótartozása van az állam felé.

Mi a teendő ilyenkor?

Egy elutasított kérelem után is érdemes még szakértő segítségét kérni, de természetesen itt is igaz, hogy érdemes inkább előre gondolkozva időt és pénzt megtakarítani és már az elején relocation céghez fordulni.

Egy jól megválasztott, megbízható relocation cég ugyanis garanciát nyújt az elvégzett munkára, felelősséget vállal az ügyintézésért és világos, egyértelmű információkkal tud szolgálni a várható határidőkről is, ami a konferencia szervezését, illetve a vendégek fogadásának a tervezetését is segíti.

Szükséged van tanácsra vagy segítségre? Kérd ajánlatunkat itt!

Címkék: elutasított kérelemkülföldiek engedélyerelocation ügyintézésáttelepülési szolgáltatásengedély ügyintézés,vízum ügyintézésbusiness vízumüzleti látogatásüzleti vízum,