facebook

Lakáskeresés profikkal vagy anélkül

Az expat kollegák lakáskeresésével kapcsolatban sok cég még mindig azt gondolja, hogy az „ingyenes” megoldás ideális. Számolj utána, vajon ez tényleg így van? Segítségképp elmesélek egy történetet..

Másfél éve leszerződtünk egy nagyvállalattal relocation szolgáltatásokra. A lakáskereséssel kapcsolatban úgy állapodtunk meg, hogy 1 év alatt mérjük a hatékonyságot és amennyiben tényleg megtakarítunk a cégnek, akkor folytatjuk csak a szolgáltatást a jövőben. Ehhez kaptunk még egy kimutatást arról, hogy abban az évben mennyi költséget jelentett egy-egy lakás bérlése.

Az egy év során bevezettünk a lakáskeresésre egy jól működő és hatékony folyamatot, ami lehetővé tette, hogy az új kollégák ne töltsenek el felesleges napokat a munkájuktól távol a keresésre hivatkozva. Csak személyre és igényekre szabott ajánlatokat kapott mindenki, így idővel kialakult, hogy maximum 10 lakásból mindenki megtalálta a számára ideálisat.

Ezzel már időt nyert a cég, hiszen az értékes munkaidő nem keresésre ment el ráadásul nem kellett a korábban sokszor elhúzódó időszakra szállodát fizetni.

Az ártárgyalás során rendkívül jól alkudtunk, nem csak a szokásos pár száz eurot- ez persze a piacnak is köszönhető-,  ugyanakkor idő hiányában a cég saját emberének erre korábban nem volt alkalma és mivel ingatlanpiaci tapasztalata sem volt, így az árakból csak minimálisan tudtak alkudni.

Egy év alatt összesen annyit takarítottunk meg a cégnek az említett folyamat bevezetésével és a tapasztalt kollegáink ártárgyalásával, mint az előző év összes bruttó bérleti díjának a másfélszerese!

A megbízónk természetesen nagyon boldog volt és összevetve a szolgáltatási díjunkat a megtakarított összeggel, 100%-ig elégedetten hosszabbított velünk szerződést.

Hogy mi tetszett neki a szolgáltatásban? Idézem őt:„Az első évben bebizonyítottátok, hogy megbízhatóan és színvonalasan dolgoztok és ezt azóta is hozzátok. Tetszett, hogy stratégiailag is képviselitek a vállalatunkat, ugyanolyan lojálisan, mint amit a saját alkalmazottaitól vár el egy szervezet. A szakmai és emberi vonatkozású elégedettségemen túl, a számok bizonyították legjobban, hogy miért éri meg veletek dolgozni. Mindenkinek ajánlani tudom!”

Sz. András

Címkék: garanciarelocationlakáskeresés,