facebook

Mi is az a meghívólevél?

Sokszor megkeresnek bennünket ilyen vagy hasonló kérdésekkel:

„Érkezik a céghez egy külföldi, de csak pár hónapra, nem lesz magyar bérszámfejtésen,hogyan tudnánk az adminisztráció mennyiségét csökkenteni és a procedúrát időben is lerövidíteni?”

Sok cégnél előfordulnak külföldi kollegák, akik csak pár hétre, néhány hónapra jönnek.

Vannak, akik térningre, vannak, akik üzleti tárgyalásokra és olyanok is, akik ugyan rövid időre, de munkavállalás céljából érkeznek Magyarországra.( ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy magyar bérszámfejtésen van)

Ilyen eseteknél általában nagy a dilemma, hogy a külföldi kollegáknak munkavállalási engedélyt kérjenek, vagy üzleti meghívólevelet?

Ráadásul általában a helyi HR is már csak az érkezéskor szerez tudomást az érkező kollégáról, így az engedély beszerzésének határideje is kulcsfontosságú.

Fontos tudni, hogy a meghívólevél és a munkavállalási engedély bár hasonló idő alatt készülhet el, nem ugyanarra jogosít.

Annak, aki munkát vállal Magyarországon, munkavállalási engedélyt kell igényelni, még akkor is, ha a fizetését külföldről kapja. Az üzleti célú vízum nem jogosít munkavállalásra, így azt csak azok kérhetik, akik valóban csak üzleti úton vannak itt, tréninget adnak vagy kapnak, tárgyalásokon vesznek részt…stb.

Nem tudod eldönteni, hogy a te kollegád melyik kategóriába esik?

Esetleg szeretnéd, ha a lehető leggyorsabban, zökkenőmentesen megkapjátok az engedélyt?

Fontos, hogy a céged 100%-ig jogszerűen és legálisan járjon el a külföldiek esetében is?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor keress bennünket bátran!

Címkék: üzleti vízummeghívólevélmunkavállalás,